Trottole cu ton

de Toamna07 in Paste, 4 Noi 2012 | 4474 vizualizari

 

Trottole sunt niste paste frumusele,carliontate pe care le puteti prepara cu diferite sosuri ademenitoare.
Stiati ca exista peste 400 de forme de paste?:) Fiecare tip de paste are un alt aspect,textura si chiar aroma!
Azi, am ales sa prepar aceste minunate trottole cu un sos gros de ton si parmezan.
Cand totul se prepara foarte usor,mai pot sa-mi fac si alte planuri.:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 500 g paste trottole
  • 3 cutii cu ton in suc propriu
  • 1 ceapa mica
  • 4 catei de usturoi(optional)
  • 400 g rosii cuburi(o cutie)
  • 200 g pasata de rosii
  • 1/2 lingurita cu pasta de ardei iute
  • parmezan
  • ulei de masline
  • sare,piper
  • cimbru sau oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trottole cu ton:

Mod de preparare:

Fierbe pastele carliontate in apa clocotita cu sare si un strop de ulei,sa nu se lipeasca,pana devin al dente.Le scurgi si le treci rapid printr-un jet de apa rece.
Curata ceapa ,tai-o marunt si caleste-o in putin ulei de masline.Stinge ceapa cu rosiile cuburi si pasata de rosii.Lasa 3-4 minute la fiert,dupa care pune si pasta de ardei iute.,amestecand in continuu.Acum a venit vremea pentru a pune si usturoiul pisat,ca sa apuce si el sa fiarba putin.
Cand sosul mai scade,tinut la foc mic,adauga tonul,dupa ce l-ai scurs in prealabil de zeama.
Mai lasa pe foc inca 5 minute,dupa care pune un varf de cutit de piper,sarte si oregano.
Da sosul la o parte si serveste-l cu paste trottole si parmezan ras.
Sunt delicioase,normal!:)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trottole cu ton" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Taitei cu aripioare prajite