Trufe de ciocolată neagră cu chilli

de Rita Ilies in Prajituri, 27 Mar 2015 | 3124 vizualizari

 

Ciocolata neagră a fost cunoscută încă din cele mai vechi timpuri ca fiind un afrodiziac desăvârșit. Se spune că zeițele din toate timpurile se răsfățau cu ciocolată, și cu ajutorul ei își prindeau în mreje ”victimele”, aceasta făcându-le mult mai seducătoare.
Și mai aproape de timpurile noastre, era consumată doar de cei din înalta societate.
Azi, cu toții avem acces la ea și o savurăm destul de frecvent. Nu-i așa? :)
Ce spuneți de niște trufe extraordinare, dulci dar și picante?

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciocolată neagră
  • 50 ml smântână grasă
  • un cubuleț de unt
  • o linguriță cu fulgi de chilli
  • două linguri cu unt de arahide
  • pudră de roșcove ( se poate înlocui cu cacao )
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe de ciocolată neagră cu chilli:

Am încălzit smântâna și untul până când am văzut că începe să fiarbă. Am luat cratița de pe foc, am adăugat ciocolata, untul de arahide și fulgii de chilli, apoi le-am omogenizat bine. Am pus ciocolata la rece pentru a o putea modela mai apoi. În 20 de minute a fost perfectă pentru a crea trufele. Este bine să ne protejăm mâinile cu mânuși pentru a nu ne mânji prea tare. Eu am folosit unele chirurgicale. NOI, bineînțeles. Cred că-i defect profesional. :)) Am tăvălit trufele în pudra de roșcove și le-am dat iar la rece. Despre decor pot să vă spun că nu a fost cea mai ușoară experiență a mea. Poate și pentru faptul că a fost prima oară când l-am realizat. Dar am să vă explic un pic cum se face. Avem nevoie de hârtie de copt albă. Pe aceasta desenăm modelul dorit, însă este foarte important să creăm cât mai multe legături din ciocolată pentru a nu risca să rupem decorul. E o muncă migăloasă.

După cum se vede, am folosit cornete din hârtie de copt pentru decor și am umplut spațiile de la baza coșului cu ciocolată albă. Pentru asta am folosit rețeta de ganache. În continuare, hârtia decorată va fi înconjurată pe un suport ( poate fi o sticlă înfășurată la bază cu o altă foaie de copt ). Astfel, ciocolata va fi poziționată între foile de hârtie. Se pune decorul la rece pentru ca ciocolata să se fixeze. După aceea, îndepărtați ușor și cu grijă hârtia de la exterior, apoi sticla, iar la final vă ocupați de foaia cu care a fost tapetat suportul. Puteți să umpleți coșul cu frișcă și fructe ori cu creme, după preferință. Un delicios piure de castane ar putea fi o altă idee.

Vă doresc spor la treabă! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de ciocolată neagră cu chilli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rita Ilies 1

28.03.2015, 11:05

Criss 1

28.03.2015, 18:39

Rocsi 1

28.03.2015, 20:30

Ce prezentare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci