Tuica fiarta

de claudiaO in Bauturi, 18 Noi 2014 | 5619 vizualizari

 

Intru cat duminica a fost tare frigut afara si sotul meu a avut ceva treaba in curte, m-am gandit sa il "incalzesc" putin, cum spun barbatii, cu o tuiculita fiarta.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml tuica curata - facuta in casa de soacra mea
  • 1 lingurita de zahar
  • 7-8 boabe piper
  • pofta :)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tuica fiarta:

Tuica  o punem in ibric, adaugam piperul boabe si zaharul si punem la foc mic sa dea in clocot . Dupa ce incepe sa fiarba eu o tin usor deasupra flacarii sa mai clocoteasca odata, ca sa prinda o culoare usor galbuie.

Se toarma in recipient de lut si se serveste cu pofta...pentru unii:)

TIPS-URI

1

focul trebuie sa fie mic,altfel riscati sa ia foc si astfel isi pierde toata taria

2

in caz ca ia fos, nu suflati in ea, ci acoperiti repede cu un capac, farfurioara...ce aveti la indemana,si focul se va stinge

Daca ti-a placut reteta noastra "Tuica fiarta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Anett 1

18.11.2014, 22:00

N-am incercat niciodata, cred ca a venit timpul!

MotanLaOale 1

19.11.2014, 09:18

dantes 1

19.11.2014, 11:44

Cam putina ar trebui macar 1 litru

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tuica fiarta, cu mirodenii