Turta cu rom

de susu in Dulciuri, 15 Feb 2011 | 5453 vizualizari

 

Sursa revista click pofta buna. Mi-a placut la nebunie, combinatia de rom, nuca si dovleac

 

INGREDIENTE

  • 1 kg miez de dovleac copt
  • 150 g unt
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 5 oua
  • 50 g nuca maruntita
  • 1 praf de copt
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri de rom sau cognac
  • 1 mana fructe uscate
  • esente      
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta cu rom:

Pui dovleacul la copt apoi il cureti si cantaresti pulpa obtinuta. Amesteci faina cu praful de copt, ouale, zaharul, romul, untul topit si laptele usor incalzit. Adaugi dovleacul si nuca. Se pune compozitia intr-o forma detasabile de tort care a fost tapetata cu hartie de copt. Se baga la cuptorul incalzit pentru aproximativ 60 minute. Se taie rece si este foarte buna servita de la frigider.

TIPS-URI

1

Folositi dovleac copt si nu fiert, gustul este altul, la fel cum si sfecla coapta in salata este o nebunie fata de cea fiarta care parca n-are gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta cu rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert foi de napolitana cu crema caramel si nuca