Turta dulce

de Corinuta in Mancaruri de post, 27 Noi 2010 | 9515 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 500 ml apa
  • 500 g faina
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 lingura scortisoara pudra
  • putin otet
Ptr glazura:
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri amidon
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Se pune zaharul intr-o craticioara si se caramelizeaza, apoi se toarna peste el 500 ml apa rece si se fierbe pana se topeste caramelul. 

Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga scortisoara, mierea, praful de copt stins cu otet si faina. Se amesteca bine cu telul sa nu ramana cocoloase. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit cca. 40 de minute.

Se lasa sa se raceasca, timp in care se pregateste glazura amestecand bine toate ingredientele. Se portioneaza turta si se glazureaza.

 

TIPS-URI

1

faina am pus putin mai multa, cu vreo 2-3 linguri cred, aluatul tre sa fie mai consistent decat cel pentru chec

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de soia