Turta dulce

de divainbucatarie in Dulciuri, 2 Dec 2010 | 6296 vizualizari

 

Mai sunt doar cateva zile pana vine Mos Nicolae. Noi il asteptam intotdeauna cu turta dulce si biscuiti...

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina,
  • 50 g unt,
  • 200 g zahar,
  • 1 ou,
  • 1 ceasca miere de albine,
  • 1 lingurita ghimbir proaspat dat prin razatoare,
  • 1/4 lingurita cuisoare,
  • 1/4 lingurita nucsoare,
  • 1/4 lingurita scortisoara,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu,
  • 1/4 lingurita de sare,
  • Pentru decor:
  • 1 lingurita lamaie amestecata cu o ceasca de zahar pudra,
  • bombonele pentru decor
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Pentru inceput amestecam intr-un bol ingredientele solide : faina, sare, ghimbir, nucsoare, cuisoare, bicarbonat, scortisoara.In alt vas frecam untul cu zaharul si mierea de albine. Adaugam apoi un ou si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Integram in aceasta compozitie ingredientele solide. Obtinem un aluat care trebuie sa fie putin moale. Il framantam 1 minut, il punem intr-o folie si il dam la frigider pentru o ora.

Eu am intins aluatul cu mana in folie astfel incat sa il intind mai usor cand este rece.Dupa o ora intindem aluatul pe o plansa tapetata cu faina. Trebuie sa punem faina si pe sucitor, sau il invelim in folie de celofan, sa nu se lipeasca aluatul.

Foaia intinsa va avea o grosime de 5 mm. Decupam cu formele de biscuiti.Formele de turta dulce le punem intr-o tava in care am pus foaie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 10 minute. Le scoatem din cuptor si le decoram cu un amestecul de zahar si lamaie, peste care putem pune bombonele, sau le lasam fara desene. Daca aveti creioane speciale puteti sa le desenati diverse modele.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Rozalia