Turta dulce

de Oana in Dulciuri, 25 Dec 2009 | 8791 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g miere lichida
  • 50  zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 125 g faina alba
  • 125 faina de secara
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 varf de cutit cuisoare macinate
  • 1 varf de cutit nucsoara macinata
  • 1 varf de cutit de sare
  • Pentru uns:
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Mierea si zaharul se amesteca si se incalzesc putin, apoi se muta in vasul de mixer, se amesteca cu oul, zaharul vanilat si esenta de rom, apoi se bate foarte bine pana se face ca o spuma. Faina alba si cea de secara se amesteca cu  praful de copt, scortisoara, nucsoara, cuisoarele si sarea. Se amesteca in spuma de miere, apoi se framanta cu mana un aluat nelipicios, presarand din cand in cand faina. Intre doua foi de hartie de copt se intinde un strat subtire din aluat, apoi se decupeaza in diferite forme. Se dezlipesc cu un cutit lat si se muta in tava tapetata cu hartie de copt.

Se incalzesc cei 100 ml apa si se amesteca cu amidonul pana se dizolva. Cu acest amestec se ung formele de turta dulce, cu ajutorul unei pensule. Se pot decora dupa plac, apoi se coc la foc mic, 15 minute, pana devin aurii si se umfla putin.

Se lasa la racit si se pastreaza intr-o cutie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos, cu rahat/stafide