Turte banatene

de gaby_duceag in Dulciuri, 24 Oct 2011 | 11391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • un vf cutit bicarbonat sodiu (io am pus doua varfuri :)) )
  • 1 lingura ulei
  • 200 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei pt uns
  • ulei pentru prajit (200-250ml)
  • gem,crema de ciocolata,dulceata,unt, smantana - ce doriti dvs.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte banatene:

Cernem faina-ntr-un vas adanc. Facem o gropita in mijloc in care adaugam laptele caldut amestecat cu bicarbonatul, oul batut cu sarea si o lingura ulei. Framantam timp de 12-15 minute (daca e necesar mai adaugam o lingura de lapte). Acoperim vasul si lasam aluatul 10 min. sa se odihneasca.

Pe blatul infainat intindem cu sucitorul o foaie cu grosimea de 1 cm. Ungem uniform cu o lingura de ulei si impaturim aluatul. Lasam 5 minute dupa care intindem iar o foaie cu grosimea de 5mm. Taiem patrate pe care le punem in uleiul incins bine si le prajim pe ambele parti.

Le servim cu unt,gem,dulceata..etc...

Sursa- Revista Practic in bucatarie

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte banatene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Briose