Turte cu gem

de abetina in Piine, 29 Noi 2018 | 7916 vizualizari

 

Rețete românești de suflet

 

INGREDIENTE

  • 2 kg faina de grau
  • 1 l apa
  • 1 cub drojdie
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 borcan gem de gutui, 800 gr
  • 1 borcan gem de dovleac, 800 gr
  • Pentru prajit:
  • 400 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu gem:

   Se pune faina de grau intr-un vas.
   Se incalzeste apa, asa cam ca apa de vara.
   Se pun intr-un castron drojdia, sarea si 100 ml apa, se omogenizeaza si se toarna peste faina si se incepe framantarea; se adauga apa calduta, putin cate putin, mai spre final se adauga ulei putin cate putin si se framanta un aluat nu prea tare, nu prea moale; se lasa apoi sa se odihneasca si sa isi dubleze volumul.
   Se rupe cate o bucatica de aluat, se intinde pe masa de lucru, se pune gem pe mijloc, se aduna marginile, se pune cu marginile in jos si se mai intinde putin cu sucitorul, se coc pe tabla incalzita sau se prajesc in ulei incins.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine la tigaie