Turtite sarate a la Geo

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 20 Dec 2010 | 5152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 230-250 g de unt/margarina
  • 1 ¼ lingurita de sare
  • 4 lingurite de zahar
  • 2 oua
  • 3 ½ de faina
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 250 ml de lapte proaspat
  • 3 lingurite de ardei iute
  • 3 lingurite de ceapa taiate marunt
  • 3 lingurite de telina(radacina rasa pe razatoarea mica)
  • 1 ou pentru a tapeta turtitele
  • susan pentru a presara pe deasupra
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite sarate a la Geo:

Untul/margarina, sarea si zaharul la temperatura camerei se vor pune in blender si se vor blendui, va rezulta o pasta(crema). In aceasta crema se vor adauga cele doua oua, unul cate unul si dupa fiecare se va amesteca bine, dupa ce este totul bine amestecat se va scoate din blender si se va adauga faina, bicardonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie, ceapa, telina si ardeiul iute, precum si laptele se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si se formeaza un aluat.

Se unge tava cu ulei, se pune hartie cerata in tava si se va lua cu o lingura din aluat si se va pune in tava se fac mici formite.

Se va bate bine ultimul ou si se va unge cu ou pe fiecare formita in parte iar deasupra se vor aseza semintele de susan.

Se lasa la cuptor 25-30 de minute. Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite sarate a la Geo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]