Turtite simple

de miremirc in Piine, 26 Feb 2012 | 25996 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt rasa sare
  • 1 lgt zahar
  • 6 lg ulei de masline
  • 300 ml lapte caldut (sau apa calduta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite simple:

Maia: amestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putin lapte caldut si lasam la dospit 10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam sarea, uleiul de masline, maia-ua si laptele caldut (sau apa calduta) treptat. Framantam bine aluatul si lasam la dospit 1 ora.

Rasturnam aluatul pe masa pe care am presarat faina si il impartim in 2. Fiecare parte o facem sul si din el taiem, cu ajutorul unui cutit trecut prin faina, rondele, pe care le intindem cu mainile si le asezam intr-o tigaie antiaderenta pe foc mic. Daca focul e prea mare, riscam sa se arda.

Eu am facut si cateva turtite cu telemea.

Simple, hranitoare si foarte sanatoase. Fiecare le poate servi cum doreste : cu o cana cu lapte, cu miere , cu telemea si castraveti etc.

Trebuie sa le incercati neaparat ! Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite simple" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turte la tigaie cu branza si ceapa verde