Untul de arahide est foarte raspandit si utilizat in toata Africa, un aliment inconturnabil.
Mancarurile cu unt de arahide se gasesc foarte des la masa africanilor.
Iata o reteta facuta de casa mai mult o pasta crema natura decat unt.
In untul de arahide se adauga ulei, zahar sau sare si minimum 90% de arahide.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/07/unt-de-arahide-de-casa.html
Incepeti prin prajirea arahidelor.
Amestecati arahidele cu uleiul si sarea inainte de a le praji.
Le puteti praji intr-o tigaie sau la cuptor pe o placa acoperita cu hartie de copt la 175°C. Le-am facut la tigaie.
Surveiati sa nu se arda si amestecati sa se prajeasca pe toate partile.
Lasati sa se raceasca.
Mixati arahidele la robot. Adunati compozitia de pe margini si mixati din nou pana obtineti o crema fina.
Cand le mixati puteti pune zahar, miere dacca vreti o reteta dulce sau sare, paprika pentru o reteta sarata.
Eu le-am faccut natur.
1
Daca arahidele sunt cu tot cu coaja le prajiti si le decojiti apoi de coaja si de piele.
2
Puneti apoi uleiul cand le mixati.