Țușpais de dovlecei cu praz

de Doinavar in Mancaruri de legume, 17 Feb 2013 | 9395 vizualizari

 

Am tot auzit pe la noi prin Banat, mai ales la gospodinele de origine germana, ca fac țușpais. Am fost foarte curioasa ce inseamna si am cautat in DEX online. Am gasit:

țușpáis, țușpáisuri, s.n. (reg.) 1. garnitură (la friptură). 2. mâncare de dovlecei. 3. mâncare proastă. 4. băutură falsificată.

Sper sa nu fie o mancare proasta de dovlecei. Ar fi un pleonasm. A iesit ceva extraordinar.

 

INGREDIENTE

  • 1-2 dovlecei (650-750 g)
  • 1 praz
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2-3 rosii
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • 2 lingurite de faina
  • 2-3 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei (de masline)
  • sare, piper, cimbru, 1 frunza de dafin, 1 lingurita baza pentru mancaruri
  • 1 lingurita de zahar (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Țușpais de dovlecei cu praz:

Curatati dovleceii, ceapa, morcovul si taiati ceapa marunt, morcovul feliute subtiri, dovleceii feli mai grosute. Prazul se curata de mustati si frunze palite si se taie felii subtiri. Puneti totul la calit in ulei intr-o craticioara.

Dupa 5-6 minute adaugati rosiile curatate de pielite si taiate cubulete, baza pentru mancaruri, condimente, 100 ml apa si lasati sa fiarba la foc mic cu capac 10-15 minute, apoi adaugati verdeata tocata.

Lasati sa fiarba, la foc mic, inca 5-6 minute, adaugati faina desfacuta in putina apa si dregeti gustul de sare, piper, eventual zahar. Amestecati sa nu se prinda inca 2-3 minute ca sa se lege sosul si țușpaisul este gata.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Țușpais de dovlecei cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei la gratar