Urzici albe de post

de Panacris in Mancaruri de post, 24 Mar 2013 | 5340 vizualizari

 

O mâncărică specifică începutului primăverii!

 

INGREDIENTE

  • urzici 1000 g,
  • băutură din soia 300 ml,
  • făină albă de grâu 3 linguri,
  • sare iodată,
  • ulei de măsline aromat cu usturoi,
  • leurdă 1 legătură.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici albe de post:

Urzicile se curăță, se spală foarte bine sub jet de apă rece. Se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 10 minute, la foc mediu. Se strecoară și se toacă mărunt.

Între timp se călește leurda tocată mărunt în puțin ulei de măsline aromat cu usturoi, apoi se adaugă urzicile tocate mărunt și se poșează cca. 5 minute la foc mic. Făina se desface cu laptele de soia, se adaugă peste amestecul de urzici, se asezonează de sare. piper și se lasă la fiert cca. 5 minute la foc mic, până se îngroașa făina.

Se servește fierbinte cu mămăliguță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici albe de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]