Urzici grecesti

de Julie in Mancaruri de post, 31 Mai 2010 | 11724 vizualizari

 

Sunt doua feluri de urzici :urzica moarta si urzica pitica sau greceasca.
Urzica greceasca creste pana la 20 cm, are frunza creata de culoare verde galbui si "urzica" foarte rau atunci cand punem mana pe ea.
Urzica este alimentul verde cel mai sanatos, fiind o adevarata uzina de substante benefice si avand proprietati curative de exceptie.

 

INGREDIENTE

  • 1kg urzici
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri pesmet
  • 3 catei de usturoi
  • sare, vegeta
  • 2-3 linguri cu ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici grecesti:

Intr-o oala punem apa cu un praf de sare la fiert si cand da in clocot adaugam urzicile spalate ( cu grija...) in mai multe ape.
Dupa ce s-au oparit le scurgem de apa si oprim un pahar cu zeama in care au fiert. Incepem sa le frecam cu o lingura de lemn (sau cu blenderul) adaugand faina, pesmetul , usturoiul pisat si vegeta dupa gust.
Subtiem cu  zeama in care au fiert.
Incingem uleiul intr-o tigaie si adaugam urzicile.
Le calim  pana se ingroasa si se leaga bine.

Se servesc cu mamaliga rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici grecesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]