Varza a la Cluj

de Raluca in Mancaruri cu carne, 3 Mai 2009 | 14371 vizualizari

 

... sau sarmalele lenese...

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 500 g carne tocata (eu am pus porc amestec cu vita)
  • 1 ceapa
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • sare, piper
  • 1-2 frunze de dafin, boia de ardei, cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Se taie varza fideluta, si se inabusa in putin ulei, impreuna cu condimentele. Eu sunt mare fan condimente, asa ca nu concep o mancare fara condimente. Daca va place gustul, puteti sa puneti si putin chimen (nemtii combina mereu varza murata cu chimenul).

Separat se caleste ceapa si se amesteca cu carnea, pasta de rosii si 1/2 pahar de apa. Eu am pus si putin vin rosu, pentru aroma. Se lasa pe foc cam 15-20 de minute, pana mai scade. Va sfatuiesc sa nu puneti multa sare, pentru ca varza este oricum sarata.

Apoi intr-o oala asezam un strat de varza, unul de carne, unul de varza, unul de carne, si tot asa. Ultimul strat trebuie sa fie de varza. Turnam niste suc de rosii deasupra, si dam la cuptor, cam 50 min - 1 ora la 150 grade.

Se serveste cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]