Varză călită

de madi_marin in Mancaruri de post, 11 Mar 2012 | 11641 vizualizari

 

Recunosc că nu prea îmi place varza dulce. O prefer pe cea acră. Dar câteodată mi se face o poftă nebună de varză dulce la cuptor. Aşa simplă, fără carne. Şi pentru că e şi post….cu atât mai mult a fost binevenită astăzi la prânz.

 

INGREDIENTE

  • 1 varză de 2 kg
  • 1 ardei gras verde
  • sare
  • piper boabe
  • boia dulce
  • foi de dafin
  • pastă de tomate
  • ulei
  • opţional zeamă de lămâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză călită:

Varza se toacă. Se freacă cu puţină sare, apoi se pune în cratiţa cu ulei la foc măricel până scade un pic şi încape toată.

Se adaugă ardeiul gras tocat fideluţă, piper boabe şi foi de dafin, apoi se dă vasul la cuptor fără să se adauge apă deloc. Se lasă la foc mic până e gata, apoi se adaugă boia de ardei dulce, sare daca mai e nevoie şi pasta de tomate. Se mai lasă 10 minute la cuptor. Pentru cine doreşte să fie un pic acrişoară ….se adaugă puţină zeamă de lămâie.

Se poate servi şi rece şi caldă cu mămăliguţă şi ardei iute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză călită" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

ionela2682 1

23.03.2012, 19:55

M-ia ai dat idee ce sa mai gatesc cu varzica asta!

madi_marin 1

23.03.2012, 20:45

ionela...ma bucur ca ti-am fost de ajutor...

madi_marin 1

23.03.2012, 20:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu ciuperci