Varza calita cu carne de porc la cuptor

de tiby in Porc, 21 Mar 2014 | 10106 vizualizari

 

O reteta delicioasa si consistenta...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc
  • 2-3 kg varza proaspata
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras verde
  • 1 foaie dafin
  • cimbru
  • ulei
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu carne de porc la cuptor:

Se spala carnea de porc si se feliaza ca pentru gratare (sa nu fie felii foarte groase). Se condimenteaza cu sare si piper negru macinat.

Se pune ulei la incins intr-o tigaie, se prajeste doar putin carnea pe ambele parti cat sa capete culoare rumenie de prajit si cand este gata se scoate pe o farfurie.

Se curata ceapa si ardeiul si se taie marunt. Varza se taie fideluta sau se da pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o cratita, se toarna uleiul in care s-a prajit carnea si se adauga ceapa taiata, se lasa sa se caleasca putin dupa care se adauga si ardeiul si se calesc impreuna pana se inmoaie.

Se adauga varza tocata si se amesteca pana scade putin apoi se toarna doua cani de apa si se lasa sa fiarba 10 minute. Se adauga foaia de dafin, cimbrul si cateva boabe de piper dupa care se potriveste de sare si piper macinat dupa gust (e buna mai condimentata, dar repet - dupa gust). Se mai lasa 5 minute sa fiarba impreuna dupa care se trage de pe foc.

Intr-o tava de sticla termorezistenta se pune un strat de varza apoi bucatile de carne si se acopera cu alt strat de varza. Tava se introduce in cuptorul incins in prealabil la 170-180 de grade si se lasa aproximativ 50-60 de minute.

Se serveste fierbinte.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

apa poate fi inlocuita cu supa de carne (daca aveti disponibila...)

2

la servire se poate adauga putina smantana peste varza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu carne de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza cu jumari reteta traditionala romaneasca