Varza cu cabanos la cuptor

de epurasha2bb in Porc, 10 Mai 2010 | 8563 vizualizari

 

servita pe buctuc sub un salcam e o amintire frumoasa

 

INGREDIENTE

  • varza
  • carnati cabanos
  • cimbru uscat
  • carne de porc cu os afumata
  • pasta de rosii
  • usturoi
  • o ulcica de vin rosu
  • sare, piper negru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu cabanos la cuptor:

Se curata varza de foila exterioare si se scoate cotorul cu un cutit.Se toaca varza si se freaca intre palme cu sare mare.Se lasa deoparte sa-si lase zeama care apoi se scurge.Se pune o cratita pe foc cu putin ulei si se caleste varza noastra inmuiata cu sare.Se adauga piper negru se amesteca sa nu se prinda de fundul cratitei si se adauga ulcica de vin rosu dulce amestecata cu pasta de rosii (cateva linguri).Se lasa la foc mic sa se evapore alcoolul si apoi se adauga carnea de porc cu os, cimbrul si usturoiul taiat feliute.

Se introduce la cuptor si se lasa cel putin o jumatate de ora.Se scoate si se serveste cu carnat cabaos crestat din loc in loc in strachina de lut.In imaginea prezentata strachina mea este asezata pe un stergar taranesc cu o ,ingura de lemn alaturi si un cos cu pita si vin rosu.Pe butuc langa farfurie odihneste un ciorchine de flori de salcam...

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu cabanos la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ANCA 1

11.05.2010, 10:43

foarte frumoasa prezentare, si peisaj!

Anastasia 1

11.05.2010, 11:07

Mariana, draga, in asa imprejurimi si varza cu carnat arata taaaaaaaaare romantic

izulika 1

11.05.2010, 14:41

foarte foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frigarui din pulpa de porc , cu garnitura de cartofi prajiti