Mai intai curatam varza (daca e nevoie) si o spalam si o taiem in jumatate (bucatile mai mari).
Tocam ceapa marunt si sfarmam branza.
Incingem uleiul intr-o craticioara, adaugam ceapa si o prajim pana se inmoaie.
Adaugam verzele, le amestecam cu ceapa, le condimentam si le lasam sa se inmoaie si ele 1-2 minute.
Adaugam 200 ml apa si lasam sa fiarba sub capac pentru 6 minute.
Dupa cca 6 minute luam capacul jos si lasam sa fiarba inca vreo 5 minute, pana scade lichidul de pe varza.
Adaugam frisca lichida, amestecam si lasam sa fiarba inca 4 minute, amestecand continuu.
Adaugam apoi branza (eu am pus si putin parmezan), amestecam bine pana se topeste.
Adaugam 1 lingura de smantana, marar, sare, piper si amestecam bine. Servim imediat cu friptura (poate fi de orice fel), eu am ales sa o servesc cu pulpe de pui cu usturoi si rozmarin la cuptor.
Bon appetit!