Varză de Bruxelles cu sos de Dijon

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 5 Feb 2013 | 5115 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g varză de Bruxelles,
  • 1 lingură unt,
  • 1 lingură ulei de măsline,
  • sare,
  • piper,
  • 100 ml vin alb sec,
  • 100 ml apă (supă)
  • 1 ceapă potrivită,
  • 2 linguri smântână,
  • 1 lingură muștar Dijon.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză de Bruxelles cu sos de Dijon:

Eu am folosit varza de Bruxelles congelată, cea proaspătă găsindu-se un pic mai greu :( Se lasă la decongelat și se taie în două pe lungime.

Într-un wok încingem untul și uleiul de măsline și călim ceapa tăiată fideluță. Când devine aurie, adăugăm varza și condimentăm cu sare și piper după gust. Amestecăm ușor, apoi adăugăm vinul și apa. Lăsăm la foc potrivit până sosul scade la jumătate. Într-un castronel amestecăm smântâna cu muștarul și se adaugă peste varză. Se amestecă ușor și se mai lasă 1-2 minute la foc mic.

Se servește ca atare sau ca garnitură lângă cărnița preferată.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză de Bruxelles cu sos de Dijon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza de Bruxelles cu blue cheese