Varza dulce calita cu spata de porc

de alilianaa in Porc, 31 Iul 2013 | 5463 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o varza si jumatate
  • spata de porc, aproximativ 1 kg
  • sare, piper dupa gust
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei
  • 7 rosii mari
  • leustean verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza dulce calita cu spata de porc:

Ceapa se curata, se spala. 

Varza se curata de foile mai groase, se spala si se toaca marunt. 

Spata se spala si se portioneaza

Rosiile se spala si se toaca cubulete. 

Intr-o oala se pune uleiul la incins. Cand este gata, se arunca bucatile de spata la calit impreuna cu un praf de sare.  Dupa vreo 5 minute se adauga si cepele taiate putin mai mare. Se lasa impreuna la calit pana incep sa scada. Cand au scazut se adauga o cana cu apa sa fiarba inabusit. Dupa ce au fiert pe jumatate se adauga varza. Se amesteca bine ca sa se omogenizeze, se potriveste de sare, piper. Dupa ce varza a luat ulei, se adauga apa cat sa  fiarba ( dupa cum crede fiecare, eu pun putin cate putin). Se fierbe cu capacul pus. Cand varza s-a fiert si carnea s-a patruns bine se adauga rosiile. Acestea se amesteca cu varza si se lasa la fiert pret de 10 minute. La final se pune leustean tocat marunt. 

Nu am adaugat nimic ca sa o acresc mai mult decat iese din adaosul de rosii. Este putin dulceag-acrisoara. Se serveste cu mamaliguta calda, iar in lipsa de aceasta , ceapa si branza.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce calita cu spata de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]