Varza la borcan ca-n El Salvador

de Catalina L in Conserve, 11 Oct 2019 | 4668 vizualizari

 

Oh la la de cand vroiam sa fac varza murata.
Noroc ca fac turul lumii de retete si am dat peste aceasta reteta din Salvador.
Seamana cu varza noastra tocata si pusa la borcan. Spre deosebire de reteta noastra n-are chimen si este parfumata cu lime/lamaie verde.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/09/varza-la-borcan-ca-n-el-salvador.html

 

INGREDIENTE

  • 1 varza alba rasa
  • 1 ceapa alba tocata fin
  • 2 morcovi rasi
  • 1 piment verde jalapeno, taiat fin sau pudra de piment uscat
  • sucul si coaja rasa de la o lime/lamaie verde
  • 2 linguri de sare marina (atentie nu sarati prea tare)
  • 1-2 fire de origano sec
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza la borcan ca-n El Salvador:

Sterilizati un borcan de 1 kg si capacul lui.

Dati pe razatoare morcovii si varza.

Eu am folosit un cutit de curatat legume la-nceput si apoi am terminat cu razatoarea cea mare.

Amestecati toate legumele cu sarea, sucul si coaja rasa de lamaie.

Puneti piment dupa gust, amestecati si presati sa iasa zeama verzei.

Umpleti borcanul cu acest amestec si apasati bine. N-am pus apa, daca trebuie puneti apa fiarta si racita..

Puneti o greutate deasupra sau apasati varza cu 2 bete puse in cruce.

Acoperiti borcanul cu un prosop/tifon fin curat si fixati-l cu un elastic.

Lasati-l astfel la temperatura  camerei  cel putin 2 zile , maximum o saptamana.

Puneti apoi capacul si dati-l la rece. Se va conserva astfel cateva luni.

O garnitura minunata. Cand serviti adaugati un pic de ulei si de otet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la borcan ca-n El Salvador" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza murata/verze ca in piata la Cluj :)