Savurează o mâncare autentică românească, plină de arome și savoare. Învață cum să prepari varză murată călită cu ciolan afumat, o combinație perfectă de varză acrișoară și ciolan afumat fraged.
Pentru aceasta Varza murata calita cu ciolan afumat - Reteta traditional romaneasca ai nevoie de urmatoarele ingrediente: varza murata, ciolan afumat, ceapa, suc de rosii, condimente.
Cum se prepara Varza murata calita cu ciolan afumat - Reteta traditional romaneasca
Varza se tine la desarat in apa rece cateva ore sau de seara.
Calim ceapa tocata marunt, adaugam ciolanul taiat bucati, varza tocata foarte fin din cutit amestecam mereu sa nu se prinda si lasam la inabusit acoperind cu capac. Adaugam condimentele si pasta de rosii. Deabea acum potrivim de sare daca este cazul pentru ca varza si bulionul sunt sarate. Transferam varza intr-o tava de iena, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru aproximativ o ora.
Se serveste cu mamaliguta mai moale si ardei iute.
Incearca si reteta de Varza cu costita la tuci, o bunatate de mancare sau varianta de Varza bulgareasca, o reteta inedita si gustoasa.
Iti recomandam si reteta de Varza calita cu afumatura.
1
atat la varza calita cu varza dulce cat si la varza murata nu se foloseste deloc apa, pentru a nu se prinde de cratita folosim suc de rosii si amestecam mereu in ea pana sa o dam la cuptor.
2
folositi un ciolan mai grasut, eu am nimerit unul cu multa carne si fara grasime