Varza rosie este o sursa importanta de antioxidanti si alti compusi care ajuta la prevenirea deteriorarii celulare, de 4 ori mai multi decat uin varza alba.Cercetarile leaga aportul mare de crucifere, inclusiv varza cu un risc mai mic de a face cancer in special de colon si san.De asemenea ajuta la intarirea sistemului imunitar si te ajuta sa slabesti, precum si multe alte bebeficii pentru sanatate.
Taiem carnea in bucati potrivite. Tocam varza fin, presaram peste ea 1 lingurita sare si o frecam bine cu sarea sa se inmoaie putin.
Pornim aparatul pe functia sotare mediu. Cand aparatul este pregatit, punem uleiul si carnea si o rumenim usor pe toate partile. Oprim aparatul si scoatem carnea intr-o farfurie.
Pornim aparatul pe functia coacere la 130 de grade pentru 45 de minute, asezam varza, punem foaia de dafin, piper, cimbru, iar deasupra asezam carnea. Daca varza este mai uscata, putem adauga putin apa. Inainte de a opri aparatul adaugam otetul sau zeama de lamaie pentru a improspata culoarea verzei. Adaugam mararul verde tocat fin si oprim aparatul.