Varză tocată murată la borcan

de DinDragostePentruGatit in Muraturi, 30 Ian 2013 | 17438 vizualizari

 

O metodă mai comodă de pregătire a varzei murate, în cantitate mică pentru consum imediat.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg varză albă;
  • 2-3 rădăcini hrean;
  • 3-4 lg sare de murături.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză tocată murată la borcan:

Se spală, se toacă varza mărunt. 

Îmi place s-o toc cu ajutorul cuţitului, nu la răzătoare sau robot. 

Se pune într-un vas încăpător, se sărează şi se amestecă bine. 

Hreanul se curaţă, se spală şi se taie fâşii. 

Se aşează varza în borcane, intercalat cu fâşiile de hrean, se presează foarte bine.

Zeama rezultată se toarnă astfel încât să acopere varză.   

Borcanele cu varză se ţin câteva zile (3-4 zile) neacoperite, în cămară sau balcon. În acest timp e bine să se scoată gazul din interiorul vasului, eu l-am scos cu ajutorul unui pai. 

După 3-4 zile de fermentat, se închid borcanele ermetic şi se ţin la rece.  

Spor!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză tocată murată la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza murata