Veggie Burgers

de xana in Sandvisuri, 9 Oct 2017 | 3823 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de naut fiert
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 6 ciuperci albe proaspete
  • 1/2 morcov
  • 1/2 dovlecel
  • 1 legatura mica de patrunjel proaspat
  • 1 legatura mica de coriandru proaspat
  • 2 foi de menta proaspata
  • un praf de chimion
  • 1/2 lingurita pasta de chilli
  • sare si piper
  • 1 ou
  • 2 linguri de faina
  • 4 paini pentru hamburguer
  • 4 felii de cascaval
  • rosii taiate felii
  • 1 vanata
  • oregano
  • cca 200 gr varza rosie
  • 1 lingura de maioneza
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Veggie Burgers:

Taiem varza rosie in fasii subtiri, o dam cu sare si o dam deoparte.

Intr-o tigaie cu putin ulei de masline, calim ceapa taiata in cubulete si usturoiul tocat. Cand incep sa se inmoaie, adaugam si ciupercile taiate cubulete si lasam la calit cateva minute atat cat sa fie bine gatite, fara a prinde culoare.

Trecem nautul si ierburile proaspete prin robot iar morcovul si dovlecelul prin razatoare. Dovlecelul ras trebuie scurs bine de excesul de lichid.

Intr-un castron punem pasta de naut, amestecul de ciuperci, morcovul si dovlecelul, oul, faina, chimionul, chilli, sare si piper. Se lasa la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp, stoarcem bine varza rosie si o amestecam cu maioneza. Taiem vanata in felii, o dam cu sare, oregano si ulei de masline si o punem pe grill pana se coace pe ambele parti.

Impartim amestecul in patru parti egale si cu mana sau cu ajutorul unul inel de inox formam chiftele nu prea groase, pe care le prajim in tigaie cu putin ulei de masline pana se rumenesc pe ambele parti.

Pentru a servi, taiem painile in jumatate si le umplem cu varza, branza, felii de rosii, mai apoi chiftelele si feliile de vanata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Veggie Burgers" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tacos cheeseburger - Un preparat fusion gustos