Vin fiert, cu mirodenii

de Ancutsa in Bauturi, 11 Dec 2019 | 4221 vizualizari

 

Am pregătit cu drag pentru ai mei niște vin fiert cu mirodenii. Tata ne povestește ce vin bun îi făcea mama lui când era  tânăr. Îi ferea de răceală și se bucurau de săniuș și de lucrurile simple. Astăzi am vrut să recreez și eu un pic din acea atmosferă.

 

INGREDIENTE

  • 600 ml vin roșu,
  • 1 stea anason 
  • Câteva boabe de ienibahar,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • 4 cuișoare,
  • Un praf de scorțișoară
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vin fiert, cu mirodenii:

 

 

 

Se toarnă vinul roșu într-un ibric mai mare, deoarece la fiert se umflă, apoi se adaugă mirodeniile preferate și îndulcitor. Se fierbe pe foc mic. Când dă în clocot, se ia focul.

Se strecoară și se toarnă în ceșcuțe. Se servește cu voie bună alături de cei dragi.

 

Timp de pregătire: 5 min

Timp de gătire: 5min

Porții: 6

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/vin-fiert-cu-mirodenii.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Vin fiert, cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

dantes 1

19.12.2019, 13:02

oanapl 1

21.12.2019, 21:29

Si noua ne place in acest sezon!

Ancutsa 1

22.12.2019, 21:04

Va multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]