Vinete aperitiv

de Carmen in Aperitive / Garnituri, 1 Feb 2015 | 4034 vizualizari

 

Simplu, usor si sanatos.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper
  • 100 ml apa 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete aperitiv:

Vinetele se spala si se feliaza. Gratarul (gen tigaie, merge si tigaia) se incinge si se unge cu o lingura de ulei de masline (merge si de floarea soarelui).

Se pun vinetele la gratarit pana se inmoaie, se patrund. Atentie! merge repede treaba!

Se scot pe prosop de bucatarie pentru ca mai nesatule decat "cucoanele" vinete la papat ulei nu-s multe legume... Se sareaza dupa gust si se arunca cu blandete in amestecul de ulei, otet, marar si usturoi zdrobit ca pentru mujdei si un praf de piper.

Nici o filozofie dar un spectacol de aroma si gust.

TIPS-URI

1

Nu plecati de langa gratar pentru cel mai minunat aspect.

2

Apa se adauga in sos in functie de taria otetului. La otetul balsamic am pus aproximativ 100 ml ( dupa gust )

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete aperitiv