Vinete cu rosii

de yammy in Mancaruri de post, 1 Dec 2009 | 4433 vizualizari

Vinete cu rosii

 

Gustul desavarsit...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vinete
  • 750 g rosii bine coapte sau o conserva mare(doua mici) de rosii in bulion
  • 10 catei de usturoi
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • 1-2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu rosii:

Vinetele se spala bine apoi se sterg, se taie in felii groase de 1,5 cm(un deget), se presara cu sare si se lasa sa stea 15-20 de minute. Nu se curata de coaja!

Se curata usturoiul si se toaca sau rade.

Rosiile se decojesc(cele proaspete) si se taie cuburi.

Se scurg si se sterg vinetele cu prosoape de hartie sau panza, apoi se prajesc, pe rand, pe ambele parti in ulei. Pe masura ce sunt prajite, se cladesc pe un platou mai adanc.

Dupa ce toate vinetele au fost prajite, in uleiul ramas se pun rosiile si se fierb pana cand scade zeama(nu complet!), se pune zaharul dupa gust, se opreste focul si se adauga usturoiul. Sosul se toarna peste vinete si se scutura usor platoul ca sa patrunda sosul printre vinete.

Se servesc reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]