Vinete cu rosii si usturoi

de divainbucatarie in Mancaruri de post, 7 Mar 2011 | 7485 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari,
  • 4 catei de usturoi,
  • 6 rosii.
  • 1 legatura de patrunjel,
  • ulei de masline,
  • sare,
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu rosii si usturoi:

Spalam vinetele si le taiem felii cu o grosime de 2-3 cm. Le crestam cu un cutit ca si cand am face un careu pentru X si 0, apoi le saram. Le lasam aproximativ 30 de minute pe un fund astfel incat sa se scurga lichidul amar din acestea. Intre timp spalam rosiile si le taiem cuburi. Tocam si patrunjelul, apoi facem un mujdei de usturoi.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, spalam vinetele sub jet de apa si le uscam. Punem un strat de vinete intr-un vas termorezistent. Le stropim cu ulei de masline, mujdei de usturoi, asezonam cu sare si piper apoi punem rosiile si patrunjelul. Continuam acest lucru pana terminam feliile de vinete. Incalzim cuptorul la 200°C. Introducem vasul la cuptor pentru 35-40 de minute.Puteti sa serviti fierbinte, dar merge la fel de bine si rece. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]