Vinete dulci (desert)

de cristina_s_world in Dulciuri, 7 Noi 2012 | 4963 vizualizari

 

Reteta este adaptata dupa o reteta chinezeasca. In reteta originala se foloseste pasta dulce de fasole rosie care este ca o marmelada (la fel de groasa si la fel de dulce). Marmelada tine bine lipite rondelele de vinete, dulceata nu :) Prin urmare nu faceti ca mine si sub nici o forma nu folositi dulceata sau gem subtire. Folositi marmelada sau un gem gros care nu curge.

 

INGREDIENTE

  • - vinete proaspete si pufoase spalate bine dar necuratate de coaja
  • - un praf de sare
  • - faina
  • - ou batut
  • -pesmet
  • -ulei pentru prajit
  • - marmelada (eu am folosit dulceata de capsuni).
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete dulci (desert):

Vinetele se taie rondele subtirele, insa nu pana la capat, astfel incat sa avem la sfarsit perechi de felii de vinete unite la unul dintre capete. Aceste perechi le punem intr-un castron si le presaram cu sare. Le uitam vreo jumatate de ora, apoi le clatim in apa multa.

Punem in trei farfurii, separat, faina, oul batut si pesmetul.

Acum vine migaleala: feliile de vinete se ung pe interior cu dulceata (recomand marmelada batoasa sau pasta dulce de fasole rosie), unim bine capetele, dam prin faina, apoi ou, apoi pesmet, iar ou si iar pesmet. Le prajim in ulei incins pana devin aurii. Atentie, se fac repede, deci nu plecati de langa tigaie!

Le scoatem pe hartie absorbanta. Se servesc atat calde cat si reci, cu adaos de dulceata daca patiti ca mine sa va dezerteze dulceata dintre feliile de vinete :)

Sunt delicioase! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete dulci (desert)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Lau 1

07.11.2012, 19:39

Sim0na 1

08.11.2012, 18:41

Interesant

Bya Ralu 1

13.03.2013, 19:59

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]