Vinete pe gratar cu sos verde

de Alina26 in Mancaruri de legume, 7 Mar 2013 | 5231 vizualizari

 

Aceste vinete pot fi o garnitura,langa o friptura de porc sau piept de pui la gratar.

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • ulei de masline
  • otet balsamic (obtional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pe gratar cu sos verde:

Punem tigaia la incins.

Spalam vinetele, taiem extremitatile si taiem rondele de 3-4 mm si le punem pe gratar.....(eu am o tigaie,dar se coc bine si la gaz :D ) )

Pregatim sosul:

Spalam si tocam patrunjelul marut si usturoiul il pisam (daca aveti robot de bucatarie puteti sa le dati si prin robot...se face ma repede).Se pune uleiul de masline,se sareaza si se poate pune si otet balsamic (eu nu am avut,de aceea nu se vede) si amestecam.

Intr-o farfurie sau intr-un bol punem un rand de vinete si intindem sosul,iar vinete iar sos.....ultimul fiind sosul.Se pune la rece se serveste cu friptura pe gratar.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pe gratar cu sos verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete la gratar cu rosii si usturoi