Vinete si dovlecei cu usturoi pentru iarna

de Bunica in Conserve, 11 Sep 2009 | 105652 vizualizari

 

Va da bunica o reteta de va lingeti pe degete, dar sa mancati cu prudenta ca este foarte grea. Poate fi folosita ca aperitiv sau salata.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite
  • 2 dovlecei
  • usturoi
  • patrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper boabe
  • otet
  • apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete si dovlecei cu usturoi pentru iarna:

Se curata vinetele pe lungime (1cm da, unul nu), se taie rondele, se sareaza si se lasa 10 minute.  In acest timp se curata dovleceii de coaja, se taie rondele de 1 cm grosime, se spala si se lasa la scurs.

Se spala apoi vinetele, se sterg si se prajesc. Se scot intr-un castron. Se prajeste si dovlecelul.

Se asaza intr-un borcan de 800 g un rand de vinete, unul de dovlecei, usturoi pisat, patrunjel taiat marunt si tot asa pana se umple borcanul. Ultimul rand sa fie de patrunjel. Se face o solutie dintr-o parte otet si doua parti de apa, o lingura de sare la litrul de lichid si 1 lingurita boabe de piper si se toarna in borcane. Solutia sa fie calduta. Se capseaza borcanele si se pun in camara pentru iarna.

TIPS-URI

1

Cantitatile pentru solutia ce se toarna pesete vinete le masurati in functie de cate borcane aveti.

2

La un borcan puteti pune cu ceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete si dovlecei cu usturoi pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Mitinita 1

16.08.2011, 23:10

tot eu pe mine nici toamna nu ma prinde cu ele in camara ca de abia le-am pus si de abia astept sa desfac borcanul. Cu rosii oare nu ar merge?

alinutza1983 1

30.08.2011, 15:14

Doamne Bunica, de cand caut reteta asta! mancam asa ceva la camin, de la o colega basarabeanca...pe atunci nu prea ma omoram eu cu gatitul, asa ca nu mi-a trecut prin cap sa cer reteta! spune-mi te rog Buni draga, borcanele asa capsate nu mai trebuie bagate la cuptor? nimic de genul asta?..

p.s: mi-am luat vinete si dovlecei, special sa imi fac vreo cateva borcanele din astea!

alinutzika 1

30.08.2011, 15:55

si eu o sa fac in curand...pare o reteta tare buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete