Vinetele le spalam si le stergem de apa cu un servetel.
Le taiem in jumatate, pe orizontala. Cu o lingura scoatem miezul vinetelor, presaram vinetele cu sare si le lasam deoparte pentru aprox.20 de minute, apoi le punem intr-o tava si le dam la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute. Le tinem la foc mediu.
Intre timp ne ocupam de umplutura.
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet.
Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, iar peste ele putina apa si le calim 2-3 minute.
Adaugam ardeiul, vinetele si rosia taiate cubulete, putina sare, apoi amestecam si lasam pe foc pana cand compozitia scade.
Adaugam sucul de rosii si potrivim cu sare si piper dupa gust. Mai lasam cateva minute pe foc mic.
Inchidem focul, adaugam pastele fierte si amestecam.
Scoatem vinetele din cuptor si le umplem cu compozitia de paste (o sa mai ramaneti cam cu o portie de paste pe care o puteti consuma separat).
Dam tava la cuptor la foc mic-mediu pentru maxim 20 de minute. Daca nu faceti reteta de post, puteti presara deasupra si niste cascaval ras.
Le scoatem din cuptor, presaram patrunjel verde si le servim.
Pofta buna!