Visine in zahar, pentru prajituri

de Patricia Iordache in Sirop / Compot, 20 Iul 2013 | 14094 vizualizari

 

Este prima data cand conserv astfel visinele. Pana acum le pastram la congelator. Am incercat deja cateva pentru prajituri si sunt...wow! De-acum inainte, le voi conserva doar asa, in zahar. Ca sa nu mai spun ca siropul lasat de visine este extraordinar amestecat cu putina apa minerala, rece.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. visine;
  • 1 kg. zahar;
  • 3 borcane de 800 gr.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visine in zahar, pentru prajituri:

Curatam visinele de codite si de frunze.

Le spalam si le scoatem samburele cu ajutorul unui aparat de special (de scos samburi) sau cu capatul unui ac de siguranta.

Intr-un castron incapator asezam toate visinele intregi, fara samburi, presaram zaharul si amestecam usor. 

Lasam totul la frigider pana a doua zi.

Veti observa ca zaharul s-a dizolvat si s-a transformat in sirop.

Cu ajutorul unui polonic, umplem borcanele, le strangem bine cu capac si le pastram la loc uscat si racoros.

TIPS-URI

1

Eu am conservat astfel si cirese. Sunt extraordinare in anotimpul rece, cand visinele si ciresele sunt doar o amintire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Visine in zahar, pentru prajituri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Patricia Iordache 1

20.07.2013, 19:06

Te-astept!

diaconta 1

20.07.2013, 22:10

Asa le pun si eu si sunt un deliciu.Le iubesc de-a dreptul

COSTEO 1

20.07.2013, 22:42

Si eu pun,imi plac la nebunie,am de anul trecut,fara aspirina.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Visine pentru prajituri -la borcan