Visine pentru prajituri

de Constelatialeu in Conserve, 27 Iun 2016 | 9964 vizualizari

 

Ne pregatim de iarna, ca asa-i bine sa ai acolo una, alta, de ce sa te agati cand e ger si crapa pietrele.Asa ca am intrat la nasa Dia si-am tras cu ochiu, ea nu se supara, ca-i fata buna.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg visine cu samburi ( nu le-am mai cantarit dupa ce le-am scos samburii)
  • 1,5 kg zahar
  • 1/2 aspirina la un borcan de 400 g
  • 1 aspirina la un borcan de 800 g
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visine pentru prajituri:

Mai intai mergem la cules de visine si ne urcam in visin daca ne mai tin balamalele. Cu ocazia asta mi-am testat abilitatile, inca stau bine,aproape de 47 de ani ma catar cu usurinta in copac, chiar in varf si parca nu-s nici asa grea, ca nu s`o rupt nici o craca cu mine....:)))))))))))))))))) Si acum sa trecem la treaba, adica cules, cantarit visinele, spalat si scos samburii. Pana aici toate bune si frumoase, mai ales ca n-am facut singura toata treaba, ca de aia ne-am luat la bine si la rau, sa ne ajutam......Am asezat visinele fara samburi intr-un castron mai mare, am pus zaharul peste ele si din cand in cand am amestecat ca sa se poata topi bine zaharul, am lasat pana a doua zi cand zaharul s-a topit bine, apoi am spalat si uscat bine borcanele si am asezat visinele in borcan si am turnat siropul lasat de ele, la final am pus aspirina,am strans capacele bine si am depozitat in camara, sa stea cuminti pana la iarna cand facem prajiturele. Mi-au iesit 4 borcane de 800 g in fiecare borcan am pus cate-o aspirina intreaga, iar in borcanul de 400 de g am pus 1/2 de aspirina. Merg pe mana Diei, ca cica tin la marele fix si ai si avantajul ca poti folosi si siropul sa prepari un jeleu delicios sau sa insiropezi blatul unei prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Visine pentru prajituri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]