Vitel a la Nicosia

de Sidy in Vita, 24 Sep 2011 | 6843 vizualizari

 

"Nicosia este singurul oras din lume impartit intre greci si turci.Afinitatile culinare pentru carnea de vita scaldata in rosii coapte si inmiresmata din belsug cu salvie, usturoi si busuioc pun la cale mari prietenii si chermeze. Grecul gateste, turcul plateste !"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel( pulpa sau antricot)
  • 400 g pasta de rosii Cirio
  • 3 cepe verzi
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 crenguta salvie
  • 1 crenguta busuioc
  • 1 rosie mica
  • 1 felie ardei gras
  • 50 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 cub concentrat supa
  • sare
  • piper
  • boia
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel a la Nicosia:

Spalam, curatam si taiem marunt ceapa, usturoiul,rosia si ardeiul.
Salvia si busuiocul le tocam marunt.
Carnea o feliem subtire si o dam prin faina amestecata cu sarea, piperul, boiaua si concentratul de supa.
Intr-o tigaie ceramica punem cateva picaturi de ulei si prajim feliile de carne pe ambele parti, cate 5 minute.
Intr-un vas incingem doua linguri ulei si sotam ceapa si usturoiul , apoi adaugam rosia si ardeiul si lasam pina devin sticloase.
Adaugam  pasta de rosii , busuiocul si salvia tocate.Asezonam si lasam sa fiarba la foc mic.
Bucatile de carne fripte le adaugam in sosul de rosii , acoperim cu capac si fierbem la foc mic pina se patrunde bine carnea.
Se poate servi friptura alaturi de galuste din faina, orez, piure de cartofi sau mamaliguta.
Pofta mare !

TIPS-URI

1

Nu lasati focul mediu sau mare pentru ca se prinde sosul de rosii si da gust de afumat mancarii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel a la Nicosia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas de la Borsa