VITEL MILANEZ

de Roda in Vita, 8 Mai 2009 | 7208 vizualizari

VITEL MILANEZ

 

Este una din retetele preferate de familia mea intr-o zi de duminica.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati carne de vitel(vrabioare),
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 morcov mare,
  • 2 teline,
  • 4 catei de usturoi,
  • 8 rosii,
  • 100g.faina,
  • 4 linguri ulei,
  • 40g.unt,
  • 2,5dl.vin alb,
  • 2 linguri verdeata combinata(patrunjel , marar, telina ),
  • 1 l.supa de vita,
  • 2 linguri patrunjel verde tocat,
  • coaja rasa de la o portocala,
  • coaja rasa de la o lamaie;
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA VITEL MILANEZ:

1.Carnea de vitel se spala ,se curata de pielite si se usuca cu un servet de bucatarie.
2.Ceapa, morcovul si telina se curata , se spala si se taie felii.Usturoiul se curata si se zdrobeste.Rosiile se curata de pielita si se taie in cubulete.
3.Faina se amesteca cu sare si piper.
4.Carnea se trece prin faina condimentata ,se scutura de excesul de faina si se prajeste , pe ambele parti, in ulei fierbinte.Se tine la cald.
5.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.Se topeste si incalzeste untul in cratita cu care se va pune carnea in cuptor, se adauga ceapa,morcovul si telina se calesc cca.5 minute, se pun usturoiul si rosiile, se calesc impreuna 3 minute, apoi se toarna vinul si se condimenteaza cu sare si piper.Se lasa sa dea cateva clocote si se adauga verdeata tocata,supa de vita, carnea tinuta la cald ,se acopera cratita si se tine la cuptor 1,5 h.pana cand carnea este moale.
6.Se scoate carnea pe un platou si se tine la cald , in cuptorul stins.Jiul din cratita se pune la fiert cca 20-25 minute pana incepe sa se ingroase.Se adauga sucul de portocala, sucul de lamaie si 2 linguri de patrujel verde tocat.Se continua fierberea inca 5 minute.Sosul se toarna peste carne si se serveste cu vin alb sec si garnitura , dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "VITEL MILANEZ" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stufat cu carne de vitel