Zacusca

de Zamfira in Zacusca, 8 Sep 2012 | 15263 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 vinete
  • 20 ardei
  • 30 gogosari
  • 1 kg. ceapa alba
  • 1 l suc de rosii
  • 1 l ulei
  • 3 linguri sare dura
  • 5 foi dafin
  • 1 lingurita boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Vinetele, ardeii si gogosarii trebuie copti, curatati si tocati marunt.

Curatam ceapa, tocam marunt si-l calim in ulei. Adaugam legumele tocate (vinete, ardei si gogosari), apoi sucul de rosii si sarea. Amestecam cu grija pentru a nu se arde. Timp de fierbere 90 - 120 minute. Spre final vom adauga foile de dafin si piperul.

Pentru a ne pregati de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte fierbinti.

Dupa care punem zacusca in borcane, cat timp acestea sunt fierbinti.

Se inchide ermetic si se pun inapoi in cuptorul fierbinte, dar cu focul stins si se lasa acolo pana se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de Vinete