Zacuscă cu ciuperci,morcovi şi ţelină

de diaconta in Zacusca, 30 Sep 2011 | 16765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg gogosari
  • 1 kg ciuperci champignion
  • 0.5 kg morcovi
  • O ţelina de marime medie
  • 700 ml suc de rosii
  • 1 kg ceapa
  • 700 ml ulei
  • Sare grunjoasa ,boabe de piper,foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacuscă cu ciuperci,morcovi şi ţelină:

Telina si morcovii se curata si se dau pe razatoarea cu gaurile mari.Ceapa se curata si se toaca si ea foarte marunt.Gogosarii se spala si se toaca si ei marunt.Noi folosim robotul pentru operatiunea asta.Ciupercile se curata,se taie felii si se pun la prajit cu putin ulei.Separat prajim in ulei ceapa cu morcovii si telina.La fel si gogosarii.Punem pe fiecare putina sare cand le prajim.Amestecam apoi toate ingredientele intr-o cratita mare,adaugam si sucul de rosii (am folosit din cel facut in casa),boabele de piper,foile de dafin si sare daca mai este cazul.

Punem cratita în cuptor pentru o ora si jumatate.Mai amestecam din cand in cand,dar nu s-a intamplat sa se lege de cratita.Uleiul se va ridica la suprafata.

Când este gata o punem în borcanele curate si uscate,le închidem bine cu capacul si le punem in cuptorul inca caldut pana cand se racesc.

Să aveţi o iarna cu cămările pline!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă cu ciuperci,morcovi şi ţelină" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Bya Ralu 1

20.02.2012, 11:20

trimite-mi si mie un borcan

diaconta 1

20.02.2012, 11:27

Miuta,deosebit de buna morcovul ii da dulceata,telina e un pic picanta si ciupercile consistenta

diaconta 1

20.02.2012, 11:28

Gurita iti trimit

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete