Zacusca de gogonele

de Isabel in Mancaruri de post, 17 Oct 2013 | 12416 vizualizari

 

fff buna,imi place mai mult ca cea de vinete,e mai acrisoara

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogonele mai coapte nu foarte verzi
  • 1 kg de ardei rosu gras sau capia
  • 1 kg ceapa
  • 300ml zarzavat facut in casa(din rosii si ardei rosu)
  • 300 ml suc de rosii(facut in casa sau cumparat)
  • 2lg bulion
  • 4lg zahar,dupa gust
  • 3-4 L sare, dupa gust
  • piper dupa gust
  • ulei(4-5 lg)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de gogonele:

Se coc ardei si se lasa putin la aburit cu un prosop(capac),apoi se curata de coaja si seminte.

Gogonelele se dau prin masina de tocat si se pun intr-o sita cu gaurele foarte mici la scurs,se dau si ardeii copti prin masina si se pun separat intr-un alt vas.

Se curata si se toaca fin ceapa si se pune la calit in 4-5 lg de ulei.Cand s-a calit suficient(sa aiba o culoare aurie),se adauga gogonele scurse de zeama dar nu toata(daca s-a scurs toata mai adaugati in oala o cana de zeama),si se lasa sa fiarba bine cam o ora amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.

Apoi adaugam ardeiul si lasam si pe acesta 15 min,apoi adaugam zarzavatul, sucul si bulionul si lasam sa fiarba  pana scade toata zeama(aprox. o ora),punem piperul,zaharul si sarea,mai fiebem 5 min si punem la borcane,se sigileaza si se fierb 15-20 min la bain-marine.

TIPS-URI

1

Ceapa nu se caleste prea mult sa nu se arda,astfel gustul zacustii va fi diferit si nu tocmai placut.Se recomanda se se amestece continuu cand zeama a scazut considerabil avand tendinta sa se lipeasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de gogonele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

17.10.2013, 11:35

Interesanta reteta

MotanLaOale 1

17.10.2013, 11:56

Isabel 1

18.10.2013, 10:05

fff buna,garantez ca o sa va placa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu caise