Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun

de mimmi in Zacusca, 22 Sep 2010 | 13445 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 kg vinete(cantarite dupa ce au fost prajite si curatate)
  • 5 kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg fasole boabe
  • 1 kg morcovi
  • 1,5 ulei
  • aproximativ 500 ml bulion
  • sare,
  • piper,
  • foi de dafin.  
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun:

Fasolea se pune in apa cu o seara inainte.Se prajesc pe o plita vinetele si gogosarii.Se curata ceapa si morcovii,ceapa se lasa 1 ora in apa iar morcovii se razalesc.Fasolea se pune la fiert.Se dau prin masina de tocat gogosarii,vinetele si ceapa curatate.

In ceaun se pun 500 ml ulei si se caleste ceapa si morcovii.Se adauga gogosarii,vinetele si se fierb,se pune restul de ulei,sare,piper.Se amesteca toate,se adauga bulionul dupa gust,fasolea si foile de dafin.Se fierbe pana se ridica uleiul la suprafata. Se spala borcanele si capacele si se pun in cuptor pana se usuca.Se umple cu zacusca,se incalzeste cuptorul si se pun borcanele fara capac.Se lasa pana se face crusta pe deasupra.Se inchid si se tin la loc racoros.

Se amesteca tot timpul in ceaun ca se leaga de fund!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mimmi 1

30.09.2010, 14:25

Am incercat sa modific reteta dar nu pot! Trebuie puse borcanele puse intr-o patura si invelite si ziua urmatoare sa le dustuliti.Este prima data cand nu le-am dustulit doar le-am pus in cuptor sa prinda crusta...dar nu stau...am patit-o acum pe pielea mea...

Miha 1

30.09.2010, 15:45

Mimi, retetele se pot modifica doar 3 zile dupa publicare. Trimite un mail la Bucataras cu modificarile dorite si se rezolva.

DIANA B 1

04.10.2010, 09:51

Scz ... e ok totul ... nu vazusem ce-ai facut cu restul de ulei

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de legume si fructe