Zarzavat calit pentru iarna

de alilianaa in Bulion, 17 Iul 2014 | 15007 vizualizari

 

Desi este putin mai migalos, este tare bun iarna ...si poate fi folosit atat la ciorbe cat si la tocanite sau chiar sosuri...

 

INGREDIENTE

  • 15 kg de rosii
  • 7-8 cepe
  • 7 morcovi
  • o legatura mai mare cu patrunjel
  • sare, zahar ( dupa gust)
  • un plic conservant
  • 400 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zarzavat calit pentru iarna:

Rosiile se spala, cotoarele sunt eliminate. Tocam rosiile in bucati potrivite. Dupa ce am terminat aceasta operatiune, le tocam ( eu le-am tocat cu robotul de bucatarie), le punem intr-un recipient destul de mare si le punem pe foc. Cand incepe sa fiarba, putem trage apa  cu un furtun.  Le lasam sa fiarba pana ce scade foarte bine compozitia. Intre timp punem si sarea.  Cand rosiile au fiert foarte bine,  e timpul sa pregatim partea ,, calita". Intr-o cratita punem uleiul la incins. Intre timp au fost curate cepele, morcovii si tocati. De asemenea, m-am folosit de robot. Cand s-a incins uleiul bine, punem morcovul si ceapa pregatite. Punem putina sare. Le lasam la calit cat sa se inmoaie foarte bine si sa se patrunda. Aceasta compozitie se pune peste cea de rosii si amestecam. Potrivim de sare ( daca mai este cazul), adaugam zahar ( dupa gust, em pus  o cana si jumatate, cu aproximatie) si mai lasam la fiert pret de jumatate de ora. La final adaugam patrunjelul tocat si conservantul diluat in putina zeama de legume. 

Cand compozitia este gata, se da de-o parte. Borcanele sunt pregatite, spalate, uscate, cu capace noi.  Zarzavatul se pune in borcane,  fierbinte ( atat cat rezista si borcanele). Borcanele le punem intr-un cos, peste ele punem o patura si le punem la racoare. A doua zi pot fi asezate in rafturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat calit pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Lavinia 1

18.07.2014, 17:32

foarte buna reteta

alilianaa 1

18.07.2014, 21:29

multumesc frumos... Claudia, Padre m-a ajutat sa le adun..

Bya Ralu 1

28.07.2014, 00:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Morcov pentru iarna