Zarzavat pentru ciorbe

de ionix in Conserve, 9 Sep 2010 | 10594 vizualizari

 

reteta mamei... delicios pentru ciorbe

 

INGREDIENTE

  • 8 kg rosii
  • 6 kg ardei capia (sau ardei gras)
  • 5-6 legaturi mari cu frunze de telina
  • 10-12 legaturi cu patrunjel
  • 8 linguri cu ulei
  • 1 pliculet conservant
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zarzavat pentru ciorbe:

Rosiile se dau prin masina speciala pentru suc de rosii. Sucul de rosii se da intr-un clocot impreuna cu 4 linguri cu ulei, cat sa se lege un pic sucul (eu l-am lasat cam vreo 2 ore si 30 min). Se da la racit putin sucul, cat sa fie caldut dupa, iar intre timp pregatim celelalte ingrediente.

Ardeii se spala bine, se curata de cotor si seminte, se taie felii si se da prin masina de tocat. Ardeii tocati se pun la fiert impreuna cu restul de ulei, vreo 2 ore, iar cand au dat in cateva clocote turnam sucul de rosii peste. Lasam sa fiarba cateva ore, 2-3 ore, si apoi punem sare dupa gust.

Intre timp spalam bine verdeturile, taiem cotoarele vestejite si dam pe masina de tocat. Oprim focul, punem conservantul si verdeturile. Amestecam bine si apoi lasam la racit. Punem in borcane sau in sticle.

Spor la treaba!

 

TIPS-URI

1

A nu se lasa vreo samanta de ardei pentru ca risti sa-ti fermenteze zarzavatul dupa.

2

Adeii si verdeturile se toaca prin sita mare de la masina de tocat.

3

Uleiul de deasupra il pun pentru o mai buna conservare, mai am si de anul trecut zarzavat asa ca e bun :D:D

4

In loc de conservant puteti pune deasupra aspirina pisata

Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Julie 1

15.09.2010, 19:34

Foarte bun! Nelipsit din camara!

ionix 1

15.09.2010, 19:46

asa-i... si nu mai ai nevoie nici de pasta de tomate

Sylvia 1

18.09.2010, 12:37

Ionix simpatica esti lasa ca o s aiti arat ce mi-a iesit, eu o sa fac cantitate f mica ca stau prost cu borcanele la cate imi trebuie mie sa pun nu imi ajung niciodata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă la sticlă