Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei

de Andra_Constantinescu in Conserve, 14 Sep 2016 | 12682 vizualizari

 

Acest zarzavat aromat este tocmai bun la iarna pentru ciorbe. Au iesit 3 l si un pic din cantitatile prezentate.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg rosii;
  • 700 g ardei (kapia, gras, bulgaresc);
  • un plic de conservant (7 g);
  • doua linguri sare grunjoasa;
  • un varf de lingurita de piper;
  • doua linguri de ulei.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei:

Se spala rosiile, se taie in sferturi si li se indeparteaza coditele, apoi se dau prin robot si se pun intr-un tuci mare.

Ardeiul se curata de seminte si cotor, se spala, se taie in bucati mari, se da prin robot si se pune peste rosii.

Se pune tuciul la fiert, iar dupa ce scad legumele, se adauga un plic de conservant, care se amesteca cu 2-3 linguri de rosii intr-o cescuta.

Se pune zarzavatul fierbinte in sticle, se adauga putin ulei pe deasupra, apoi se pun capacele la sticle si se lasa sa se raceasca sub paturi pentru 2-3 zile, dupa care se pot depozita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti la otet