Zucchini tondi ripieni di tonno (Dovlecei rotunzi umpluti cu ton)

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 5 Apr 2016 | 4956 vizualizari

 

La noi in Romania nu am vazut astfel de dovlcei, cred ca nu exista, sunt tare practici si au iesit super buni.
De cand i-am vazut m-am gandit sa ii umplu cu ton la cuptor, am vazut in mare cateva retete, dar i-am facut dupa capul meu :))

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei rotunzi
  • 1 cutie mare de ton
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 rosie mica
  • ulei de masline
  • parmezan ras
  • piper/peperoncino/sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zucchini tondi ripieni di tonno (Dovlecei rotunzi umpluti cu ton):

Dovleceii se spala bine si se pun in apa cu sare la fiert pentru circa 2-3 minute.

Se scot pe o farfurie, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se taie capacul cu grija si cu o lingura se scobeste miezul.

Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt cu ulei de masline, adaugam si tonul scurs de apa sau ulei, se sfarama bine si rosia taiata cubulete mici.

Se acopera cu apa, se pun condimentele si se lasa pana cand scade zeama complet.

Se umple dovleceii cu compozitia de ton, se pun intr-o tava de unica folosinta cu putina apa si se dau la cuptorul preincalzit pentru circa 30-40 minute.

Inainte sa fie gata cu 5-10 minute presarati deasupra parmezan ras.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zucchini tondi ripieni di tonno (Dovlecei rotunzi umpluti cu ton)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Rocsi 1

06.04.2016, 21:44

Arata bine, dar ii las pentru cine mananca peste!

Bya Ralu 1

07.04.2016, 15:19

ii umplii cu altceva rocsica

laura_n 1

08.04.2016, 17:27

sunt si la noi, si mie mi-au facut cu ochiul!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]