publicat la 17.04.2022
publicat la 15.02.2022
publicat la 14.02.2022
Te învârți cât mai mult în jurul cozii, doar-doar s-o termina ziua și nu mai e nevoie să mai faci ce trebuie să faci. Nu te îngrijora, nu ești singurul care recepționează greșit vibrația lui Jupiter.
Bucataras.ro
[email protected]
Galuste de faina cu patrunjel si usturoi
In primul rand, punem apa la fiert, adaugam sare. Pisam usturoiul si tocam patrunjelul. Punem faina intr-un bol, introducem usturoiul si patrunjelul si amestecam bine. Facem o gaura in mijloc si adaugam oule. Amestecam si adaugam cate o lingura de apa, treptat. Aluatul trebuie sa fie...
Supa de salata verde
Se spala salata si se taie, dar nu foarte marunt. Se taie fasii subtiri sunca si ardeiul, tocam ceapa si usturoiul. Punem cateva linguri de ulei intr-o cratita, adaugam ardeiul, sunca, ceapa si usturoiul, punem cratita pe foc, si lasam sa se prajeasca pentru cateva minute. Adaugam salata si...
Supa ramen - varianta vegana
Intr-un bol, adaugam ghimbirul, ardeiul iute, cateii de usturoi si sosul de soia. Prajim pentru cateva secunde, adaugam apa si lasam sa fiarba. Cu un blender, omogenizam supa, adaugam taiteii si ii fierbem asa cum este indicat pe ambalaj. ( in cazul meu 10 minute) Intre timp, incingem ulei...
Grisine cu ierburi aromate
In apa calda, se amesteca drojdia si se lasa sa se odihneasca. Intr-un bol mare, amestecam faina, drojdia, uleiul, cascavalul, iaurtul si ierburile aromate, framantam bine pentru cateva minute, apoi presaram aluatul cu faina si acoperim cu un prosop si lasam la dospit pentru o ora. Dupa ce...
Biscuiti Ferrero Rocher
Intr-un bol, amestecam faina, praful de copt, zaharul vaniliat, pudra de cacao si zaharul, apoi adaugam untul care este la temperatura camerei, laptele, galbenusul si sarea. Cand aluatul este omogen, invelim in folie si punem in frigider pentru o ora. Din aceasta compozitie, formam 12...
Supa crema de conopida cu curry
Intr-o oala de supa adaugam uleiul si ceapa, usturoiul, ghimbirul ( curatate, spalate si maruntite) si zestul lamaii. Apoi pe foc mic calim pentru cateva minute. Adaugam o lingura de pudra de curry, prajim pentru cateva secunde apoi adaugam 3 cani de apa. Introducem conopida si morcovii...
Legume la cuptor
In primul rand pregatim legumele, curatam si taiem in bucatele mai mici. Conopida introducem in apa clocotita sarata si lasam la fiert 6 minute. Scoatem si lasam sa raceasca. Ungem tava cu unt si asezam rondele de dovleceii. Asezonam bine si asezam rosiile si ciupercile. Ultimul rand...
Budinca de ciocolata din avocado
Pregatim ingredientele. Curatam si scoatem samburele din avocado, apoi punem intr-un bol. Curatam bananele si adaugam in bol, cu un blender mixam pentru cateva minute. Adaugam pudra de cacao si amestecam bine. Gustam si daca simtim nevoia adaugam si mierea.
Ciorba de pui a la grec
Curatam carnea de pui, taiem in bucatele si punem intr-o oala. Adaugam apa si ceapa curatata lasata intreg. Asezonam dupa gust si punem la fiert. Intre timp curatam legumele si dam pe razatoare pe gaura mare. Legumele introducem in oala. Lasam sa fiarba pe foc mic timp de 30 de minute...
Salata turceasca de morcovi
Curatam morcovii, dam pe razatoare pe gaura mare. Incingem ulei intr-o tigaie si introducem morcovii. Prajim pentru cateva minute, asezonam si lasam sa se raceasca. Maruntim ceapa introducem la morcovii, adaugam iaurtul si amestecam bine. Daca mai simtim nevoia putem adauga sare si piper.
Supa crema de dovlecei
Curatam ceapa, spalam dovleceii si le taiem in cubulete. Incingem ulei intr-o oala, calim ceapa, adaugam cubuletele de dovleceii si prajim pentru cateva minute. Adaugam apa si restul ingredientelor. Fierbem dovleceii pe foc mic, pana cand se inmoaie. Cu un blender mixam supa pana cand...
Dovlecei aromati pe grill
Taiem dovleceii felii, presaram cu sare, piper, ardei iute si coaja rasa de lamaie. Adaugam ulei de masline si amestecam bine. Incingem o tigaie grill, focul trebuie sa fie la maxim. Asezam dovleceii pe tigaie si reducem focul. Lasam cateva minute sa prajeasca pe ambele parti....
Kabak mücver - Crochete turcesti de dovlecei
Curatam dovleceii, spalam bine apoi se dau pe razatoarea mare. Spalam patrunjelul si mararul si le maruntim. Batem oule apoi adaugam faina si condimentele. Adaugam dovlecei, patrunjelul si mararul , amestecam bine. Din acest amestestec luam cate o lingurita si punem in ulei bine...
Porridge - Budinca de ovaz cu miere si capsuni
Punem ovazul intr-o craticioara si turnam lapte deasupra. Adaugam sarea si esenta de vanilie si punem la foc mic. Amestecam continuu si fierbem circa 4-5 minute. Stingem focul si cand s-a racit putin putem adauga mierea si bucatele de capsuni.
Masala Chai - Ceai negru indian
Punem laptele si apa intr-o oala si punem la fiert. Introducem toate condimentele. Inainte sa fiarba punem pliculetele de ceai negru. Lasam sa fiarba pe foc mic timp de cateva minute apoi luam de pe foc. Strecuram bautura si servim cald indulcita cu miere.
Cornulete fragede cu gem
Punem ingredientele intr-un bol mare, le amestecam bine. Daca simtim nevoia mai putem adauga faina. Impartim aluatul fraged in 4 portii, luam prima bucata si intindem. Luam un pahar si taiem cercuri din aluat. Umplam cercurile cu gem si le intindem in doua. Asezam cornuletele intr-o tava,...
Salata de hrisca
Clatim bine hrisca, punem in apa rece la inmuiat peste noapte. A doua zi fierbem circa 10-15 minute pana se inmoaie bine. Scurgem bine si lasam sa se raceasca. Intre timp spalam rosiile si le taiem in cubulete. Le introducem intr-un castron impreuna cu patrunjel maruntit, cubulete de...
Prajitura Katy
In primul rand pregatim foii de prajitura. Intr-un vas amestecam faina, untura, zahar, sarea si praful de copt. Amestecand incontinuu adaugam si galbenusurile si daca este nevoie adaugam si 4-5 linguri de smantana. Din acest aluat coacem 3 foi pe dosul unei tavi. Lasam foile sa se raceasca...
Kimchi
Taiem varza chinezeasca in patru bucati si clatim bine cu apa. Apoi taiem in cubulete mai mari si presarim bine cu sare. Lasam deoparte pentru cateva ore (se poate si peste noapte). A doua zi clatim cu apa si lasam sa se scurga. Intre timp maruntim ceapa verde, razuim merele si morcovul si...
Ciuperci umplute
Curatam ciupercile si palariutele le asezam intr-o tava unsa cu ulei. Maruntim prazul si calim in ulei pana se inmoaie putin. Scoatem din tigaie si amestecam impreuna cu nuca macinata. Presarim cu sare si piper apoi cu ajutorul unui blender omogenizam pana devina cremoasa. Umplam...
Kladdkaka - Prajitura de ciocolata suedeza
Incalzim cuptorul la 150 de grade. Topim untul si lasam sa se raceasca, apoi adaugam uleiul. Oule intregi le batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana devin spumoase, incorporam si untul topit cu ulei. Adaugam zaharul vaniliat, scortisoara, praful de copt si cacao amestecand la viteza mica....
Budinca de chia cu cocos
Intr-un bol amestecam laptele si mierea, adaugam seminte de chia si fulgi de cocos. Amestecam bine si punem in frigider peste noapte. Dimineata le aranjam in boluri mici impreuna cu niste bucati de merisoare.
Supa crema de telina
Curatam telina, ceapa si cartofii, spalam bine si le taiem in cubulete. Intr-un vas topim untul, adaugam ceapa si calim bine. Introducem bucatele de telina si cartofi, adaugam apa, asezonam cu sare, piper, delicat si maghiran. Fierbem pana telina devina moale circa 30- 40 min. Apoi cu...
Gnocchi de morcovi in unt aromat
Curatam morcovii si le taiem in rondele. Le punem intr-un castron cu apa sarata si le fierbem pana devin moale. Strecuram bine si le asezam intr-un bol mare. Lasam sa raceasca cateva minute, apoi cu un blender maruntim bine, adaugam galbenusurile, sarea si cascavalul si amestecam in...
Penne cu ton si sos de rosii, o reteta delicioasa pentru fanii pastelor
Cum se prepara Penne cu ton si sos de rosii, o reteta delicioasa pentru fanii pastelor Punem pastele la fiert in apa cu sare si le fierbem conform indicatiilor pe ambalaj. Atentie, sa nu lasam pastele mult la fiert, trebuie sa fie al dente. Intr-o tigaie bine incinsa adaugam conserva de ton...
Ciorba de linte
Se spala lintea de cateva ori, apoi se lasa cateva ore ca sa se inmoaie, de preferat peste noapte. Intre timp curatam morcovii, patrunjelul, ceapa si usturoiul. Le taiem in cubulete impreuna cu carnatii si sunca. Se pune la fiert lintea impreuna cu legumele si carnea. Adaugam si foii de...
Salata de broccoli cu porumb
Legatura broccoli se spala bine, apoi se desface in bucatele mici. Intr-un vas mare punem bucatele de broccoli la fiert in apa sarata. Adaugam si cubul de gaina. Intr-e timp maruntim ceapa, punem intr-o oala mai mare, si presarim cu sare si suc de lamaie. Astfel ceapa se pierde din putere....
Supa crema de dovleac placintar
In primul rand curatam cartofile, ceapa si dovleacul si le taiem in cubulete mici. Intr-o oala incingem ulei adaugam fasiile de slanina si ceapa, prajim pentru cateva minute, apoi le scoatem intr-o farfurie. Lasam ceapa in oala, apoi introducem dovleacul si cartofii. Prajim pentru cateva...
Curry de pui si orez
Taiem pieptul de pui in bucati mici, le acoperam cu 2 linguri de curry si zeama lamaii, amestecam bine si lasam la rece minim 30 de minute. Intre timp pregatim orezul. Intr-un vas incingem putin ulei, adaugam ceapa tocata, apoi orezul. Prajim pentru cateva minute, apoi adaugam apa, o lingura...
Sticky chicken - Cartofi cu rozmarin si piept de pui la cuptor
Intr-un bol amestecam sosul de soya, sosul de Worcestershire, ketchupul si gemul de caise, adaugam si usturoiul pisat. Amestecam bine si adaugam cubuletele de piept de pui si lasam astfel min. 30 de minute in frigider. Intre timp curatam cartofii, le taiem in cubulete si le introducem intr-o...