publicat la 10.03.2015
publicat la 10.03.2015
publicat la 06.03.2015
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorbă de raţă cu suc de roşii
Se porţionează raţa, se spală bine bucăţile de carne şi se pun la fiert în apă cu sare. Bucăţile mai grase se taie mărunt şi se pun de-o parte. (Se vor folosi pentru varză calită ). Se spumează iar după ce s-a pătruns puţin carnea, se scot bucăţile...
Ciorbă de peşte din caras, plătică şi păstrăv în stil pescăresc
Se curăţă peştii de solzi. Eu i-am curăţat în chiuvetă, într-o pungă astfel solzii rămân într-un loc; dacă solzii se curăţă mai greu şi se împrăştie peste tot, peştele se poate curăţa direct într-un lighean mare sub...
Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom)
Se pârlesc bine picioarele de porc, se înlătură copitele, se spală bine, se taie pe jumătate şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. Se adună spuma iar după ce s-au pătruns puţin picioarele de porc, se adaugă legumele: ceapa, morcovii, ţelina. ...
Ciorbă de fasole cu afumătură & Salată de ceapă roșie
Se pune fasolea la hidratat peste noapte. A 2-a zi se spală și se pune la fiert cu puțină sare, se schimbă apa de 2-3 ori, se strecoară. Într-o cratiță se pune la călit kaizerul tăiat felii subțiri, se adaugă ceapa, rădăcinoasele, cartoful tăiat cubulețe...
Supă de pui cu rădăcinoase, dreasă cu smântână
Se porționează puiul și se pune la fiert în apă cu puțină sare. Se curăță și se spală legumele. Ceapa se toacă mărunt, rădăcinoasele cubulețe mici, ardeii la fel. După ce s-a adunat spuma rezultată în urma fierberii cărnii, se...
Ciorbă de perişoare de pui
Oasele se spală şi se pun la fiert. După ce au fiert, se scot şi se strecoară supa. De obicei, eu scot şi cărniţa care mai rămâne pe cobii şi o pun în ciorbă în momentul în care pun perişoarele. Legumele se spală, se curaţă, se taie (ceapa, ardeii,...
Supă de pui (de casă) cu găluşte
Carnea se porţionează, se spală şi se pune la fiert. Se spumează după care se adaugă legumele. Găluştele Se bat ouăle ca pentru omletă, se condimentează (delikat, piper) se adaugă un strop de ulei după care grişul (în ploaie - câte o...
Ciorbă de linte şi fasole roşie - de post
Se fierbe lintea, nu în totalitate. Se pune la fiert fasolea. Se schimbă apa de 2 ori. Legumele se curăță, se spală, se toacă. Cartoful îl toc mărunt, cam de mărimea bobului de fasole. Se pun toate legumele la fiert iar spre sfârșit se adaugă sucul de...
Ciorbă rusească de varză roșie (Shty s krasnai kapusti)
Se curăţă, se spală, se toacă legumele (ceapa, cartofii, morcovii, păstârnacul, ţelina). Se pun la fiert în apă, sare și ulei de floarea soarelui. Cum am spus şi mai sus, varza este cheia acestei ciorbe. Se toacă mărunt, se stropește cu zeamă de lămâie și...
Ciorbă de roşii cu tăiţei - de post
Se spală, se curăţă, se toacă legumele. Se pun la fiert (ceapa, cartofii, morcovii, ţelina, păstârnacul, ardeii). După ce au fiert, se adaugă sucul de roşii, zeama de lămâie apoi tăiţeii. Se presară pătrunjel...şi gata!!! Poftă bună!
Ciorbă ţărănească de fasole
Fasolea se alege, se ţine în apă peste noapte, se fierbe în două ape. Se spală, se curaţă, se toacă destul de măricel legumele, doar nu degeaba am numit-o ciorbă ţărănească :)), doar cartoful îl tai mai mărunt; de data asta păstârnacul e dat la...
Ciorbă de pește - somon și macrou
Se pune apa la fiert, circa 2,5 L. Se adaugă ceapa tocată mărunt, un cartof tocat mărunt iar restul cartofilor se lasă întregi, ardeiul. Se adaugă sare. Oasele de pește se clătesc cu apă rece. Capul de somon se taie în două, se scot branhiile;...
Ciorbă de peşte (capete + cozi de somn şi somon, păstrăv)
Pentru început se pregăteşte peştele. Se curaţă de solzi (după caz), se taie de-a lungul "burţii", se curăţă în interior de toate cele (organele se pot păstra pentru ciorbă), se scot branhiile şi se spală bucăţile de peşte sub un jet de apă rece. De data asta eu...
Ciorbă de fasole cu tarhon și leuștean (fără ulei)
Fasolea se alege, se spală, se pune ”la umflat” timp de câteva ore (sau peste noapte). Restul legumelor se spală, se toacă. De regulă, pregătesc fasolea în oală cu presiune. - se pun în cratiță legumele (ceapa, ardeii, morcovii, țelina, cartofii);...
Supă cremă de spanac și dovlecei cu semințe de in
Se pune cratița cu apă (în jur de 2 L) pe foc. Se adaugă puțin ulei de floarea soarelui și legumele (tăiate destul de măricel) ceapa, cartofii, morcovii, țelina. După ce au fiert, se adaugă spanacul iar după câteva minute (4-5 min), se ia cratița de pe foc și se mixează...