Gem de capsuni

de Julie in Dulceata / Gem, 9 Iun 2010 | 9835 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

 Spalam bine capsunile,le rupem coditele,le taiem in bucati  mai mici ,le asezam
intr-un vas si turnam  zaharul peste ele.Dam vasul la frigider peste noapte.
A doua zi punem capsunile la fiert cu tot cu zeama pe care si-au lasat-o.
Lasam sa fiarba la foc mic si adunam din cand in cand spuma.

Vom avea nevoie de 3 borcane mici pe care le spalam bine cu detergent
de vase, le limpezim in mai multe ape si le scufundam  pentru cateva
secunde intr-un vas  cu apa care fierbe, pentru a le steriliza.
La fel procedam si cu capacele.
Le scoatem cu grija din apa si le lasam cu gura in jos pe un prosop curat,
sa se scurga bine si sa se usuce.

Dupa ce gemul a fiert si a scazut pe jumatate , adaugam zeama de lamaie si oprim focul.
Punem putin gem pe o farfurie si daca acesta se incheaga inseamna ca a fiert de ajuns si este gata.

Punem gemul fierbinte in borcanele pe  care le vom aseza pe o tava din inox,
pentru a evita spargerea. Punem imediat si capacele si  lasam
borcanele acoperite cu un prosop mai gros, pana se racesc.Astfel borcanele
vor forma un vid sub capac, iar atunci cand vor fi deschise vor scoate acel
sunet de " clic".

Astfel preparat gemul de capsuni poate fi pastrat in camara si doi ani!

 

TIPS-URI

1

Un mic sfat:       Daca mergi intr-o vizita neplanificata la niste prieteni si nu ai ce sa duci...taie o bucata de material ,aseaza-l peste capacul unui borcan cu gem si leaga-l frumos cu o funda.      Va fi un cadou perfect!   :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise